Ayurveda is Officieel Erkend door de World Health Organization WHO

Ayurveda betekent: De wetenschap van het leven.
0.04_0.01_0.04_0.07_250_250_csupload_48432168
Ayurveda is één van de Oude Geschriften waarin staat beschreven hoe een gelukkig leven te ervaren in gezondheid en overvloed op een eenvoudige manier!
Uit deze oeroude leefwijze om het lichaam in evenwicht te houden zijn later geneeswijzen ontstaan!

Wat is evenwicht volgens Ayurveda?
Wij spreken van evenwicht als in het lichaam de elementen Lucht, Vuur en Aarde in balans zijn en elkaar ondersteunen ipv elkaar tegenwerken zoals bij depressie ( mentale onbalans) of lichamelijke ziekten.

Hoe weet ik wanneer mijn lichaam uit balans is?
Bij pijn en ziekten. Bij overgewicht of verzwakking.
Bij lichamelijk en/of geestelijk ongemak is er een verstoring in de lichamelijk balans ( VPK): Vata (lucht), Pitta (vuur) of Kapha (aarde).

Kun je een voorbeeld geven zodat ik mij iets erbij kan voorstellen?

Bijvoorbeeld:
Constipatie wordt veroorzaakt door vata(lucht) die tegenovergesteld stroomt. De taak van Vata (lucht) is het naar beneden sturen van de darminhoud. Verstoring daarin vindt plaats door bijvoorbeeld veel rauwkost eten waardoor Vata in de tegenovergestelde richting gaat stromen met als resultaat constipatie.

Een ander voorbeeld is koorts. De zetel van ons spijsverteringsvuur ligt in de dunne darm. Bij koorts is dit echter uit balans.
Hoofdsymptomen zijn: geen honger ( omdat de agni niet aanwezig is in de dunne darm) en een lage lichaamstemperatuur ( omdat de plaats van agni=vuur ingenomen is door vata=lucht).

Dit is simpel te verklaren. De hitte(verhoging) komt door het vuur onderhuids en in de dunne darm is er vata(lucht) opeengestapeld die voor kou zorgt. (zodra een element van zijn zetelplek is verplaatst komt er ruimte vrij, en waar ruimte is daar zetelt vata(lucht) zich en die zorgt voor pijn. Waar vata is als gast is er altijd pijn.

Hoe kan ik mijn lichaam weer in balans brengen en mezelf richten op genezing?

0_0_0_0_128_165_csupload_46180880Als u weet welke type lichaam u hebt dan weet u ook wat wel en niet goed is voor u om te eten, aangezien niet alle voedingstoffen goed is voor iedereen op elk moment. Bijvoorbeeld: Een vuurtype bij wie het vuur erg hoog is vanwege zijn werkomstandigheden en als hij ook vuur verhogende voeding gaat gebruiken kan hij daar veel last van ondervinden.

 

 

Bij welke klachten heeft Ayurveda tot nu toe bewezen een goede resultaat te geven?
Bij: migraine, KNO klachten zoals oorsuizen en chronische holte ontstekingen, rugklachten, leverbelasting, maag-, darmklachten, stress e.a. chronische klachten.

Verder heeft ayurveda over het algemeen snelle resultaten in het opheffen van ontstekingen, waardoor het woord ‘chronisch’ steeds meer verdwijnt uit onze boeken.

Voor wie is Ayurveda toegankelijk?

Over het algemeen is Ayurveda overal toegankelijk voor iedereen. In praktijk Shivani Ayurveda is er echter een aantal uitzonderingen.

Huisregels!

Wij behandelen sinds 2014 veel cliënten met klachten die elders niet behandeld konden worden.

Wij behandelen alleen serieuze aanvragen, die gaan voor holistisch genezen.

Wij maken een behandelplan en steken allebei ( therapeut en cliënt) 100% energie in om het lichaam in evenwicht te brengen.

Mocht de cliënt de behandelingen binnen een behandeltraject stoppen zonder overleg dan is het mogelijk dat de behandelingen niet meer worden opgepakt. De ervaring heeft ons geleerd dat het steeds oppakken en weer stoppen van een behandeling, veel meer tijd gaat kosten en voor de 2e keer moeizamer verloopt. Wij verzoeken cliënten om hiermee rekening te houden, aangezien wij absoluut niet willen dat u jaren cliënt blijft bij ons. Helen in onze praktijk wil zeggen dat u na een reeks behandelingen weer zelfstandig verder kunt. De tijd van afhankelijkheid is voorbij.

Waarom ben ik hier op het juiste adres?

Bij Shivani Ayurveda krijgt u op zeer korte termijn te horen of wij wel of niets kunnen betekenen in uw heling proces.

Cliënten die hun symptomen kwijt willen zonder te willen stilstaan bij hun mentale processen, creatie en instandhouding ervan ( de interactie tussen fysieke welzijn met emoties en gedachten)verwijzen wij door naar een reguliere arts.

Ook als wij zien dat de behandelingen niet het gewenste resultaat leveren na maximaal 3 maanden, adviseren wij om een andere weg te kiezen. Persoonlijk vind ik het niet ethisch om jaar in en jaar uit te ‘klungelen’ met mensen die ik niet kan helpen om zichzelf te helen. Dankzij praktijk ervaring kan dat op korte termijn duidelijk worden, zodat er op tijd doorverwezen kan worden.

Wij schamen ons niet voor de woorden: Ik weet het niet. Als wij u niet kunnen helpen dan zeggen wij dat ook.

‘ Wijsheid groeit op de bodem van het niet weten’.

Ik ben gezond en wil tips om gezond te blijven. Is dat ook mogelijk?

Eenmalige advies consult is mogelijk.
U kunt inschrijven via het contact formulier. Hierdoor krijgt u uitnodigingen voor lezingen en thema avonden waarbij u gratis info kunt ontvangen. Bekijk ook de cursus agenda verder op de site.

Voor Kruidenweetjes volg mij op Facebook

Wilt u weten wat uw constitutie is en welke elementen weinig of teveel aanwezig is, waardoor ongemak in het lichaam steeds weer terugkomt?
Wacht dan niet totdat het chronisch wordt en ga langs naar uw dichtstbijzijnde Ayurvedic Practioner.

Wij wensen u gezondheid en bewustwording toe!

U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig maar kunt direct bij ons terecht.

Met een AV verzekering kunt u onze behandelingen gedeeltelijk of geheel declareren.