Rugbehandeling met Atlas correctie en Tibetaanse werveltechniek.

Rug-, nek- en schouderpijn ontstaan door blokkades in de energievoorziening van de Ida & de Pingala. De Ida en de Pingala nadi’s zijn gesitueerd langs de ruggengraat. Hierdoorheen stroomt energie naar boven via de atlas-marma-punten. Op de atlas bevinden zich de subtiele krikatika-marma’s.

head-neck-massage

Als deze punten hard worden en vastzitten, krijgen de linker- en de rechterhersenhelft niet genoeg of een ongelijkmatige hoeveelheid zuurstof. Hierdoor kan hoofdpijn ontstaan. Soms kan men onterecht denken dat de atlas scheef zit. Dit hoeft niet zo te zijn. Als de twee krikatika-marma’s op de atlas vastzitten, dan voelt de schedelrand scheef aan, maar dat heeft niets te maken met de eerste wervel.

De Ida vloeit in de linkerhersenhelft, terwijl de Pingala de rechterhersenhelft voedt. Blokkade in dit proces kan tot rugpijn, migraine en depressie leiden. Verzuring is dan een logisch gevolg, waardoor weer ontstekingen kunnen ontstaan; een kettingreactie.

Bij rugklachten is het van essentieel belang dat het lichaam ook wordt ontzuurd.

Tijdens een rugbehandeling maken we de marma-punten rondom de atlaswervel los, vanaf de oren tot aan de schouders, met zachte massage. Vervolgens masseren we tussen de rugwervels, om het vocht weer te laten stromen. Tijdens het hele proces wordt de rug met warme kruidenolie gemasseerd, tot aan de vingertoppen en onderrug. Een rugbehandeling duurt een half uur.

Neck-and-Shoulder-Massage

Na de behandeling wordt u gevraagd om gedurende 10 dagen kruiden in te nemen, om de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren. Na de ontgifting gaat de 2e behandeling veel dieper. Na 3-5 keren zijn de meeste mensen voor een tijd van hun rugpijn af, van een paar maanden tot aan een jaar.

Soms kiest de cliënt ervoor om geen kruiden in te nemen. In zo’n geval kunnen wij geen diepere werking garanderen; de cliënt komt dan liever regelmatig terug.

De kracht van mijn praktijk is masseren en ontzuren.

De methode om rugpijn succesvol weg te krijgen heb ik in de loop der jaren verfijnd door de kennis van Yogiraj vanuit de Kriya Yoga.
 
”YOUR DESTINY IS IN YOUR SPINE”
Yogiraj Siddhanath