Pancha Karma-kuur, de koninklijke behandelmethode,
bij Shivani Ayurveda 3 tot 7 dagen

Pancha Karma is een zeer oude vijfvoudige reinigingsmethode der Koningen. In vroeger tijden ondergingen Maharadja’s en priesters jaarlijks deze weldadige kuur, voor hun spirituele groei en het behoud van lichamelijke gezondheid.

Oil massage

Pancha Karma is zeer aan te raden bij jicht, reuma, hoge bloeddruk, suikerziekte, chronische vermoeidheid en migraine.

Wat is Pancha Karma?
Pancha Karma is een reeks Ayurvedische behandelingen bestaande uit diverse massages: marmapunten-massage, abhyanga-massage met warme kruidenolie, en ontzurende poedermassage.

Als voorbereiding krijg je als patiënt iedere dag ghee, met emotioneel-detox-kruiden, om de darmen te reinigen en om emoties als boosheid, verdriet en angst los te laten. Hierdoor worden organen als de lever en longen ontspannen. Het ondersteunt de behandelingen door afval los te laten.

Deze behandelingen verlevendigen de innerlijke intelligentie van het lichaam, waardoor je trek krijgt in voedsel dat goed en gezond is voor jou. Ook minder eten is het gevolg van deze behandelingen, je hebt eerder een verzadigd gevoel. 

Bij Pancha karma worden speciale oliën en kruiden gebruikt. Voedingsadviezen en leefstijladviezen horen erbij.

Stempel massage

Waarom Pancha Karma?

Pancha Karma reinigt het lichaam. Nu is elk mens met een bepaalde aanleg geboren. Leef je niet volgens deze aanleg of individuele constitutie, dan stagneert dat de levensenergieën en word je ziek. De PK-behandeling zorgt dat de levensenergieën goed gaan stromen, je voelt je lichamelijk en geestelijk gezonder, je ervaart geestelijk en lichamelijk meer helderheid. Het afweersysteem van je lichaam verbetert, wat de kans op ziekte vermindert. 

Divers onderzoek in India heeft uitgewezen dat organen beter gaan functioneren, wat de kans op gezond oud worden vergroot. Biologisch gezien word je dus jonger.

Ayurvedic-treatment-for-Retinitis-Pigmentosa

Dit krijg je bij een Pancha Karma Detox-week

  • Consult  
  • Voorbereidingsdagen thuis, met emotioneel-detox-Ghee            
  • Abhyanga (oliemassage), Garshan detox-massage, Udhvartana-poedermassage        
  • Nasya-voorhoofsholten reinigen  
  • Stomen  
  • Karan Puran (oorbehandeling met warme kruidenolie) 
  • Reiniging van het spijsverteringskanaal, van slokdarm tot dikkedarm (zeer goed bij maagzuur)
  • Oorkaarsen (ontspant de hersencellen) 
  • Emotioneel detox (met goud-, robijn-, diamant- een andere edelstenen-elixer), in India bekend als Kaya Kalpa.

ABHYANGA is massage met warme kruidenolie. Deze massage geschiedt volgens een klassieke Ayurvedische methode. De Ayurveda kent haar eigen massagetechnieken om de olie zo gunstig mogelijk op het lichaam in te laten werken. De kruidenolie wordt bereid naar je constitutietype en kan per dag van samenstelling verschillen. Ook hier hebben de kruiden een aansterkende en reinigende werking.

GARSHAN is een droge massage, met speciale handschoen, waardoor cellulitis wordt afgebroken en poriën gereinigd. Deze massage is goed als je wilt afvallen of een gezonde huid wilt.

UDHVARTANA is een massage met mineralenpoeder, dat na het laxeren in de poriën wordt gemasseerd. Dit is de beste en snelste methode om weer een gezond zuur-base-evenwicht te krijgen.

Udhvartana

Zeer belangrijk bij ziekten als jicht, reuma, kanker en spier- gewrichtsklachten.

SWEDANA (STOOMBEHANDELING) Je krijgt instructies om thuis te stomen, mocht je thuis geen stoomcabine hebben.

VIRECHAN (LAXEREN) reinigt het volledige maag-darmkanaal. Ideaal bij overtollig maagzuur. Je krijgt laxerende kruiden mee, die je thuis kunt innemen tijdens de Pancha Karma.

KARAN PURAN is het reinigen van de oren met warme kruidenolie. Geschikt bij chronische hoofdpijn, oorsuizen en dergelijke klachten.

NASYA-kruidenoliën worden via de neus toegediend. Dit reinigt de voorhoofds- en bijholten. Deze behandeling is geschikt bij oogproblemen, hoofdpijn, slapeloosheid en stress.

NABEHANDELING Na voltooiing van de kuur kun je langzaam overschakelen op je eigen levenspatroon, conform je eigen natuur. Om het van voordeel van de Pancha Karma-behandeling in stand te houden, geeft de Vaidya/therapeut advies mee omtrent leefwijze, eetgewoonte en complexmiddelen; daarmee blijf je lichamelijk en geestelijk in goede conditie.

Pancha Karma is niet alleen belangrijk in de Ayurvedische geneeswijze, maar levert ook een belangrijke bijdrage als aanvulling op de moderne Westerse gezondheidszorg.

Veel gezondheidsproblemen zijn immers het resultaat van verkeerde voeding, milieuvervuiling, ongezond leefpatroon en een overmaat aan medicijn gebruik ( bijwerkingen) niet waar?

Turmeric-Smoothie-–-So-Tasty-You-Won’t-Believe-It-Has-One-Of-The-Most-Powerful-Antioxidants-In-The-World-600x320-700x350

Afvalstoffen krijgen de kans om zich op te hopen in ons lichaam. Pancha Karma zorgt voor een algehele reiniging, wat het immuunsysteem versterkt.

Mogelijkheden:

1 daagse Pancha Karma-kuur

3-daagse Pancha Karma-kuur

3 of 7 daagse Kaya Kalpa verjongingskuur

11891096_1152186861464065_8698406337076377996_n

PH-waarde voor en na een Pancha Karma-kuur