De lever

Bijna iedere persoon met een chronische ziekte heeft een hoeveelheid stenen in de lever dat in een later stadium als galstenen te constateren zijn.

Deze worden niet ontdekt tijdens onderzoeken, in tegenstelling tot galstenen.

Door deze stenen te verwijderen met een aantal leverspoelingen en een gebalanceerde dieet en levensstijl zijn de lever en galblaas in staat hun natuurlijk functioneren te handhaven en de meest uiteenlopende vormen van ongemak en ziekte zullen verdwijnen. Allergieën worden minder, rugpijn verdwijnt en een algeheel gevoel van welzijn komt terug. Daarnaast verdwijnen er een heleboel vage klachten. Dit kan weken tot maanden zo blijven. Daarna wordt een tweede zuivering noodzakelijk. Vooral als je chronische klachten hebt gehad. Zodra je groene galstenen in het toilet ziet drijven tijdens de eerste leverspoeling zul je weten dat je een belangrijke stap hebt gezet richting Natuurlijke gezondheid.

De Lever zuivering:

Voeding en drinken tijdens de voorbereiding:

1. Vermijdt koude dranken en voedsel. Ze vergen veel meer energie van de lever en verminderen het effect tijdens de zuivering. Alle voedsel moet warm zijn of op kamertemparatuur.

2. Vermijdt dierlijke produkten. Geen vlees, vis, eieren, melkprodukten, kaas

3. Vermijdt gefrituurde produkten

4. Vermijdt alcohol, thee en koffie.

Mocht je niet kunnen stoppen met koffie, beperk het dan tot 1 kopje.

5. Vermijdt het gebruik van medicijnen tot zover het mogelijk is, vitamines en mineralen als ze niet strikt noodzakelijk zijn. Het is belangrijk dat de lever geen extra werk krijgt.

Drink 1 – 1,5 liter water per dag, warm of op kamertemperatuur!

Eet vooral warm zoals groentes, granen, soepjes.

Let op: dag 1-6 s óchtends gebruik je een THEElepel voor de zuiveringszout.

Dag 6 en 7 gebruik je een EETlepel voor de bitterzout.

Dag 1 t/m dag 6:

Laat de  uiteindelijke  leverreiniging  plaatsvinden op een tijdstip dat er voldoende tijd is voor rust, bijvoorbeeld de zondag. Dag 1 is dan een op maandag.

Nodig: per dag: 1 liter biologische appelsap, 1 eetlepel citroensap, afgestreken theelepeltje zuiveringszout

·        Drink  ’s ochtends op de lege maag half kopje warm water met 1 eetlepel citroensap en een afgestreken theelepel Zuiveringszout van Gimborn ( groen pakje). Wacht daarna 30 minuten voor je gaat ontbijten.

Drink verspreid over de dag 1 liter appelsap. Appelsap verzacht de lever- en galsteentjes waardoor ze bij de lever- en galblaasreiniging na deze 5 dagen makkelijker de afvoerkanaaltjes in de lever kan passeren. Zuiveringszout en appelsap zorgen ervoor dat de galkanaaltjes flexibel worden en een beetje uitzetten.

Drink de appelsap tussen de maaltijden door (dus niet gedurende, maar vóór of meer dan twee uur ná de maaltijd). Aanvullend drink je genoeg water

Op dag 6

Neem een lichte ontbijt ( ZONDER BOTER)

Gebruik vandaag ABSOLUUT geen vet, zodat de galblaas niet hoeft te werken, aangezien de galblaas in de avond een enorme hoeveelheid energie nodig heeft.

Suggesties:

Khichari kun je vandaag ook eten maar dan zonder boter/ghee. Op water basis,  smooties op kamer temperatuur.

Eet na 14.00 uur niet meer.

De avond van dag 6:

Voorbereiding:

18.00 uur: drink een glas met een volle eetlepel bitterzout oplossing eventueel met de sap van een halve citroen.

Gebruik een rietje om te drinken als de smaak tegenvalt.

Na een uurtje, om ongeveer 19.00 uur begint het te werken. Blijf tussendoor lauw water drinken, zodat de darmen goed doorspoelen.

Herhaal de bitterzout oplossing om 20.00 uur.

Neem om 22.00 uur:

125 ml Olijfolie

125 ml Grapefruitsap

5 ml Parasietenkuur

Doe dit in een flesje en goed schudden ( hij word een beetje witachtig na het schudden)

Het is belangrijk dat je na het drinken meteen gaat liggen. Zorg ervoor dat je alles bij je hebt wat je nodig kan hebben.

Je staat naast je bed en je drinkt het olijfoliemengsel in een keer leeg en gaat meteen op je zij liggen met je knieën opgetrokken. Minstens twintig minuten stil liggen. Je mag draaien van de ene op de andere zij.  (Om de smaak weg te spoelen is het handig om een partje sinaasappel of grapefruit op je nachtkasje te hebben.)  Het is heel belangrijk voor het uiteindelijke resultaat en het loskomen en de uitscheiding van de leversteentjes dat je zolang mogelijk blijft liggen. Ideaal is als je in slaap valt voor de nacht. Mocht je misselijk worden (maak je geen zorgen dit hoort bij de ontgiften).

Zet de wekker op 6.00 uur.

Dag 7:

06.00 uur: drink glas met een eetlepel bitterzout oplossing met citroensap als de avond tevoren.

Daarna opblijven niet gaan liggen. Liggen blokkeert de darmdetox.

Tegen 8.00 uur zijn de losgekomen steentjes en gifstoffen uit de darmen. Indien niet, herhaal zoutoplossing.

Half uur daarna je eerste maaltijd/ontbijt

Kook Khichari van te voren.

100 gram gele erwten

3 eetlepels rijst

in 1-1.5 liter water zacht koken op smaak brengen met zout en ghee( geklaarde boter)

Je zult wel honger hebben, dus kook genoeg.

Vermijd fruit, vanwege gistingsprocessen wat Vata doet toenemen.

Houd ramen en luiken dicht. Op deze dag ben je vatbaar voor kou/griep.

Blijf de hele dag binnen, liefs onder de dekens om hoge Vata te vermijden.

Nazorg:

Als je de volgende dag duizelig bent dan zijn er intussen nog meer gifstoffen vrijgekomen.

Herhaal de zoutoplossing om deze eruit te halen of doe een klysma.

Slaap voldoende

Overwerk jezelf niet

Zorg dat je dagelijks zonlicht krijgt

Kijk niet teveel tv, doe niet teveel pc-werk

Maak tijd vrij voor rust, ontspanning en meditatie

 

Laatste update: 11-3-2018

Note: Deze methode is door Dr. Clark beschreven met zuiveringszout. Tegenwoordig gebruikt men eerder bitterzout, aangezien dat iets makkelijker te drinken is qua smaak. Ik krijg hier weleens vragen over, vanwege zuiveringszout vs bitterzout. Het artikel is aangepast, zodat je zelf mag kiezen wat je wilt gebruiken.

Dank voor alle reacties.

Uit het boek:
*The Amazing Liver Cleanse,  Andreas Moritz  AP®.
De ongelooflijke lever en galblaaszuivering.
Verfijnde methode van Dr. H.Clark
 Indra Radjkoemar
 
 
 
Leverstenen