Spier- en gewrichtsbehandeling!

Deze behandeling (nabhi) brengt alle spieren en gewrichten terug op hun plaats, waardoor prana weer vrij door de zenuwbanen kan stromen. Deze behandeling geven wij bij gedeeltelijke verlamming, frozen shoulders, tintelingen die uitstralen naar de handen en voeten, baarmoederverzakking en bij problemen met de navelpositie (nara, dat symptomen kan hebben als diarree, buikpijn/krampen en misselijkheid).

Het bijzondere van een nabhi-behandeling is dat de navelcup vanzelf eraf valt zodra alle spieren en gewrichten weer terug op hun plaats zijn.

De navel is de wortel van ons lichaam.

Deze nabhi-cup-methode werkt vanuit de navel en stimuleert de organen via de navel. Onze navel is verbonden met de 72.000 nadi’s, waaromheen ons fysieke lichaam is gebouwd. Het is ook logisch dat je via de navel het hele systeem kunt stimuleren voor de opname van extra zuurstof. Een foetus krijgt immers ook 9 maanden lang alles vanuit de navel om in leven te blijven?

Met deze unieke methode uit de oudheid moesten mensen die de ‘luxe’ van verzorgd worden niet kenden, revalideren. Vaak ook op eigen houtje of met behulp van familie en eigen wilskracht, omdat het land eenvoudigweg bewerkt moest worden, de kinderen moesten eten en er geen verzekeringen en budgets waren.

In delen van India en Indonesië zijn er nog steeds mensen die zichzelf op deze manier weer op de been helpen, nadat ze ‘goed’ waren voor een leven in een rolstoel. Ik had het geluk om iemand te ontmoeten die deze methode toepaste. Zijn aanbod om het te leren, toen in 2013, nam ik graag aan.

Hij zette mij 4 weken aan het werk, waarbij ik 16 mantra’s uit het hoofd moest kunnen reciteren. Daarna heeft hij deze methode aan mij overgedragen.

Wij hebben toen een aantal weken samengewerkt in Suriname, waarbij 3 cliënten die aan één kant was verlamd door een herseninfarct. 2 maanden van PK kuur, Atlas en Wervel correcties met de Navel-cup methode gingen tot onze genoegen alle 3 cliënten weer lopen.

Deze methode is helaas niet meer te vinden in de boeken. Mijn leraren in de Ayurveda kennen het ook niet.

Gelukkig is deze kennis  in de praktijk nog aanwezig bij de meest simpele mensen.