Warme kruidendrank bij schorre keel!

Deze thee bij griep en hoesten is een Indonesische huis en keukenmiddel dat bij mij al jaren goed werkt.

Ik heb dit gekregen van een vrouw uit Suriname, toen ze mij meer dan een week hoorde hoesten. In de praktijk zet ik weleens deze thee als iemand binnenkomt met een schorre keel, hoest, griep en verkouden. Na het drinken ervan wordt altijd naar het recept gevraagd, waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Vandaar dat ik heb besloten om het recept hier te delen.

1 stukje gember ongeveer 3 cm

1 teentje knoflook ongeveer 3 cm

2 – 3 Kruidnagelen

1/2 theelepel zout ( zelf gebruik ik Rocksalt of Keltische zeezout)

1 eetlepel limoen sap

Stamp de knoflook, kruidnagelen en gember even, niet al te fijn. Giet er vervolgens kokend water overheen. Voeg daarna de limoensap en zout toe. Laat het 5 minuten trekken en drink het zo warm mogelijk op. Let op: Gebruik de kleine teentje knoflook uit het midden van een knoflook bol. Een grote teen kan je thee verpesten met een vieze smaak. Als dat gebeurd kun je het aanlengen met iets meer van de andere kruiden en meer thee maken ipv weg te gooien. Je hebt zeker 2-4 kopjes per dag nodig voordat je er baat bij hebt. De smaak is zeer aangenaam ondanks de vreemde combinatie kruiden.

Eerst dacht ik ‘no way’ maar toen ik het hoesten zat was en niets werkte, heb ik de thee toch gedronken en was verrast door de frisse smaak. Nu drink ik zo nu en dan zonder dat ik het echt nodig heb 😉

 

 

Indralimoen